Taxeren

Plannen om te gaan verbouwen of verhuizen? Wil je een financiering aanvragen bij de bank of weten wat jouw huidige of nieuwe woning waard is? Dan heb je een taxatierapport nodig.

Onze taxateurs zijn beëdigd en natuurlijk gecertificeerd
Het bepalen van de marktwaarde van een woning is maatwerk. Onze gecertificeerde taxateurs handelen onafhankelijk en objectief en geven een realistisch beeld van de waarde en de bijzonderheden van een huis of bedrijfsobject.

De taxateurs van Mol & Roubos Makelaardij zijn aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het NWWI ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Elke betrokken partij (geldverstrekker, intermediair en klant) krijgt zo heldere, objectieve en betrouwbare informatie en inzicht in de manier waarop de getaxeerde waarde is vastgesteld.

Waarom heb je een taxatierapport nodig?
Zonder een gevalideerd taxatierapport krijg je meestal geen hypotheek. De bank of andere geldverstrekker wil namelijk weten wat een woning waard is voordat ze een lening verstrekken. Ook als je de rente op je hypotheek wil bijstellen, of wanneer je gaat verbouwen, is een taxatierapport nodig.
Andere situaties waarvoor een taxatierapport nodig is, kunnen bijvoorbeeld een echtscheiding, nalatenschap, belastingopgave of een bezwaar tegen de WOZ-waarde zijn. Om een woning te kunnen taxeren, wordt deze geïnspecteerd en moeten er allerlei juridische zaken onderzocht worden.

DE VOORDELEN VAN TAXEREN DOOR MOL & ROUBOS MAKELAARDIJ

  • Onze taxateurs zijn door het NWWI erkend en hebben meer dan 20 jaar ervaring.
  • Wij zijn onafhankelijk en behartigen uitsluitend jouw belangen conform de NVM-erecode.
  • Onze taxateurs volgen regelmatig scholing om goed op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in het vak en de actuele wet- en regelgeving.
  • Alle banken en andere geldverstrekkers accepteren het taxatierapport dat wij voor je opstellen.
  • Als bedrijfsmakelaar kunnen wij je ook van dienst zijn bij het taxeren van bedrijfsonroerendgoed.

Neem vrijblijvend contact op

Vul onderstaand formulier in. Dan nemen wij contact met je op.